Liceul General Magheru Rm. Valcea

Go to content

Main menu

Proiecte

Proiecte si simpozioane

Anul scolar 2023 - 2024:PROIECTUL "ÎMPREUNĂ SUNTEM CURAJOȘI"


Luna a doua a proiectului ”Impreună prindem curaj” de la Liceul Tehnologic ”General Magheru” a avut ca scop îmbunătățirea abilităților sociale și emoționale ale elevilor.
La nivelul școlii a fost constituită o echipă de ”mediatori” din rândul elevilor, cu rol de mediere a conflictelor ușoare din fiecare clasă. Aceștia au participat la o întâlnire de lucru unde au primit informații despre rolul lor în clasă, s-au dezbătut diverse incidente și modul de soluționare al acestora. In cadrul întâlnirilor cu părinții au fost aduse la cunoștință, scopul și obiectivele proiectului.
S-a pus accent pe implicarea mai atentă a tuturor, profesori și părinți, în supravegherea comportamentelor indezirabile ale elevilor în școală și acasă.
A fost amenajată ”Camera de împăcare”
Prima luna a proiectului ”Impreuna prindem curaj” a a avut ca scop :
Îmbunătățirea relațiilor dintre personalul școlii și elevi, prin implicare colectivă la prevenirea și soluționarea actelor de violență.

Asfel, la nivelul fiecărei clase, elevii au ales un coleg cu abilități de mediere a conflictelor care să facă parte din echipa de intervenție în cazurile de violență ușoară.

Totodată a fost organizat un concurs tematic ”Prietenia și respectul dintre semeni”, prin conceperea unui pliant și a unui banner care v-a fi amplasat pe culoarul școlii.

 
Back to content | Back to main menu