aprilie 2025
Elevii de la Liceul Tehnologic “General Magheru” participă în perioada 22 – 30 aprile la Proiectul Erasmus + ,,Green Volunteers 4 ECO Future“, alături de tineri din alte 4 țări: Macedonia, Italia, Spania și Suedia.
Aceștia au astfel oportunitatea de a afla lucruri noi despre schimbările climatice, despre cât de important este să protejăm mediul înconjurător, dar și despre importanța voluntariatul și a implicării sociale.
De asemenea, acest proiect le oferă șansa de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare în limba engleză, dar și de a socializa și a cunoaște alte culturi europene.




Concluzii și perspective viitoare:
Ca profesor, am observat impactul pozitiv al proiectului asupra elevilor:
- Mai multă motivație pentru implicarea în comunitate
- O înțelegere profundă a problemelor de mediu
- Formarea unor valori esențiale pentru cetățenia europeană
Perspective viitoare:
- Extinderea activităților de voluntariat ecologic în școliiși comunități locale
- Crearea de parteneriate durabile între instituțiile de învățământ și organizațiile de mediu
- Încurajarea participării continue a elevilor în programe precum Erasmus+, ESC (European Solidarity Corps) și alte inițiative europene.
14 februarie 2025
Acțiune de împădurire la Fețeni cu elevi de la Liceul Tehnologic Forestier, Colegiul Energetic, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” și Liceul Tehnologic “General Magheru”, Rm. Vâlcea, în cadrul proiectului ANPCDEFP, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Direcția Silvică, ”ERASMUS plusSEAZĂ, VÂLCEA PLANTEAZĂ!
Despre proiect:
România, reprezentată de Liceul Tehnologic General Magheru Râmnicu Vâlcea, participă la parteneriatul de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS+, acțiunea KA2 cu titlu European Youth Humanitarian OSM. Proiectul se derulează în perioada 2018-2020, în parteneriat cu școli din Germania (Saarburg), Irlanda(Dublin), Spania(A Guarda) și Portugalia (Angra do Heroismo). Proiectul are ca scop cartografierea umanitară, actualizarea în timp real a hărților digitale în situații de urgență (cutremur, uragan, taifun, epidemie, inundații etc.), furnizând date echipelor de intervenție(Crucea Roșie, Medecins sans frontières).
Saarburg, Germania: Sesiune de formare a profesorilor și Portmarnock, Irlanda – sesiunea de formare a elevilor.








Utilizarea instrumentele de tip Web 2.0 și GIS vor permite elevilor dezvoltarea competențelor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în situații reale și în contextul unei dimensiuni umanitare.